Samenwerking

Het Centrum voor Cybersecurity België

Het Centrum voor Cybersecurity België zorgt als centrale autoriteit voor de cyberveiligheid in België. Het zal een nationaal Cyber Security beleid opstellen en alle betrokken diensten in België aanzetten om een gepaste en geïntegreerde inspanning te leveren.

Het CCB neemt van de FOD Informatie- en Communicatietechnologie het beheer over van de dienst Computer Emergency Response Team (CERT) voor het opsporen, het observeren en het analyseren van online veiligheidsproblemen alsook het permanent informeren daarover van de gebruikers.

Meer info.

Cyber Security Coalition 

The Cyber Security Coalition is a unique cross-sector partnership between players from the academic world, the public authorities and the private sector to join forces in the fight against cybercrime.

Meer info.

Overleg Nationale Bank en Federal Computer Crime Unit

De verschillende leden van Febelfin werken samen met de NBB (Nationale Bank van België) en de FCCU (Federal Computer Crime Unit, Federale politie) intensief samen aan alle aspecten van veilig internetbankieren. Binnen Febelfin werden specifieke werkgroepen opgericht die regelmatig vergaderen over internetbankieren en kaartbetalingen.