Opgelet: valse Febelfin e-mails in omloop! Wat te doen?

08/05/2017

Er is een valse e-mail in omloop die in naam van Febelfin en ING wordt verstuurd. 

Daarin wordt gevraagd op een link te klikken zodat u een nieuwe digipass voor internetbankieren kan aanvragen. Dit bericht wordt echter niet door ING of Febelfin verspreid en is een phishing bericht.

Wat is phishing?

Via phishing proberen fraudeurs uw persoonlijke gegevens en bancaire codes te achterhalen. Om uw vertrouwen te winnen, doen ze zich voor als uw bank. In het geval van de valse Febelfin/ING mail wordt u aangeschreven door fictieve personen zoals Dirk Pattyne of Karel Groothovens van de zogenaamde "Afdeling beveiliging" bij ING.

Belangrijk om weten!

Belangrijk om weten is dat Febelfin of uw bank u nooit zal vragen om gegevens door te geven via e-mail, sms, pop-up of telefoon. Ga dus zeker nooit in op dergelijke vragen.

Wat kunt u doen?

Volgende richtlijnen zorgen ervoor dat u niet in de val loopt:

  • Ga niet in op de vraag uit de e-mail. Dit geldt voor zowel het klikken op een link, het doorgeven van persoonlijke informatie als het opsturen van uw bankkaart.
  • Verwijder de e-mail onmiddellijk.
  • Klik nooit door op de link. Die kan malware bevatten en uw pc infecteren. Malware is een verzamelnaam voor allerlei soorten kwaadaardige en schadelijke software.  Ongevraagd en onopgemerkt slaagt die erin zich op uw computer te installeren.
  • U kunt de phishing mail doorsturen naar info@febelfin.be en phishing@ing.be

Alle informatie over phishing of malware kunt u vinden op www.safeinternetbanking.be

Hoe ziet zo'n phishing e-mail eruit?

Meer over: