Nationale campagne rond cyberveiligheid

06/10/2016

Het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition hebben vandaag een grootschalige campagne rond cyberveiligheid afgetrapt. De campagne spoort iedereen aan om niet alleen zijn computer maar ook zijn tablet of smartphone voldoende te beveiligen. 

Take back the Internet!

De campagne vertrekt van de idee dat 6,5 miljoen Belgen hun computer niet voldoende beveiligen en op die manier cybercriminelen helpen. Met de slagzin "Take back the Internet" wil de campagne iedereen aansporen om zijn computer en digitale gegevens te beschermen. 

 

Grootschalige schoonmaakactie 

Via www.safeonweb.be kunt u testen of u onbewust cybercriminelen helpt. U kunt er een veiligheidstest doorlopen en uw computer scannen op virussen. Ook krijgt u enkele tips om de beveiliging van uw computer, tablet of smartphone te verbeteren. 

Wenst u graag meer informatie? 

Meer informatie over de volledige campagne is terug te vinden op de site van Safeonweb.be.

Centrum voor Cybersecurity België

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) is het nationale centrum voor cyberveiligheid in België. Het doel van de CCB is het superviseren, het coördineren en het waken over de toepassing van de Belgische strategie omtrent cyberveiligheid.

Cyber Security Coalition 

De campagne van het Centrum voor Cybersecurity België wordt onder meer ondersteund door de Cyber Security Coalition, een cel van securityspecialisten uit overheidsorganisaties, bedrijven en de academische wereld waar ook Febelfin deel van uitmaakt. 

Meer over: