Je codes zijn enkel van jou!

29/03/2017

Pas op voor e-mails waarin wordt gevraagd naar je pincode of je codes om te internetbankieren. Dat is de boodschap van de nieuwste sensibiliseringscampagne die Febelfin en haar banken-leden hebben opgestart. De komende weken zie je de campagne misschien wel voorbijkomen op een ATM-scherm in je bankkantoor!

Code = geheim

Phishing e-mails: iedereen heeft er wel al eens eentje in de mailbox teruggevonden. Fraudeurs maken er gretig gebruik van om je codes voor internetbankieren of je pincode te bemachtigen.

Als je één ding moet onthouden, dan wel: je bank vraagt je dit nooit. Je codes zijn strikt geheim. Krijg je toch een dergelijke vraag, dan moet je hier nooit op ingaan.

475 gevallen

Vorig jaar werden 475 gevallen van fraude via internetbankieren vastgesteld. Het blijft dus belangrijk dat iedereen waakzaam blijft en dat je niet in de val trapt van de steeds inventievere fraudeurs.

De campagne is daarom nog eens een geheugensteuntje. Je vindt ze de komende weken terug op de ATM’s in verschillende bankkantoren en op de website van Febelfin.

 

Meer over: