Herken jij verdachte berichten op tijd?

02/10/2017

Vandaag heeft de Cyber Security Coalition haar nieuwste campagne rond cyberveiligheid afgetrapt. “Herken jij verdachte berichten op tijd?” is de centrale vraag.

Wie voor zichzelf graag een antwoord krijgt, kan deelnemen aan een test met zes verschillende – al dan niet verdachte – scenario’s. Wie een verdacht bericht denkt te hebben ontvangen, kan dit vanaf nu ook melden via verdacht@safeonweb.be

Verdacht? Nou ja …

Verdachte berichten: iedereen krijgt er weleens eentje via e-mail, sociale media, … Ze zijn echter niet altijd even gemakkelijk te herkennen.

Daarom heeft de Cyber Security Coalition haar jaarlijkse campagne rond cyberveiligheid helemaal in het teken gezet van verdachte berichten.

 

Test jezelf

De campagne zal breed in het straatbeeld te zien zijn via televisie, Facebook, kranten, in de bioscoop, metrostations, ...

De website www.safeonweb.be werd voor de gelegenheid ingekleed met een phishingtest waarbij zes verschillende e-mails al dan niet verdachte elementen bevatten. Aan jou om aan te geven welke elementen waarheidsgetrouw zijn.

Wie een verdacht bericht meent te hebben ontvangen, kan dit vanaf nu melden via verdacht@safeonweb.be

Partners

De campagne is een gezamenlijk initiatief van het CCB (Centrum voor Cybersecurity België), Safeonweb.be, de Belgische overheid en de Cyber Security Coalition, een cel van securityspecialisten uit overheidsorganisaties, bedrijven en de academische wereld waar ook Febelfin deel van uitmaakt.

Meer over: