Febelfins video over veilig internetbankieren internationaal bekroond tot beste campagne van 2013

06/12/2013

“See how easily freaks can take over your life”, de online campagne van Febelfin die mensen willen sensibiliseren voor phishing, is gisteren in de prijzen gevallen op de prestigieuze European Excellence Awards. Deze ceremonie reikt prijzen uit voor de beste communicatiecampagnes in heel Europa. De Febelfin inzending werd tweemaal genomineerd én kon beide nominaties verzilveren: het filmpje kaapte niet enkel een felbegeerd beeldje weg in de categorie “Online video channel” maar werd ook bekroond tot beste campagne van 2013. België blijft dus hoge ogen gooien op het internationale reclametoneel.

Febelfin liet met de titel van beste campagne enkele grote namen zoals Ikea, UNICEF en BalticSea2020 achter zich. De voorbije jaren ging deze eer ook steeds naar bekende bedrijven met een mooi communicatiepalmares: Royal Mail Group (2012), SIRE & LEWIS PR (2011), Electrolux (2010), SKCIN The Karen Clifford Skin Cancer Charity (2009).

Meer dan 1.500 projecten dongen dit jaar mee naar een award binnen 60 categorieën. Dat de “See how easily freaks can take over your life” campagne maar liefst twee keer met de hoofdprijs aan de haal ging, wijst erop dat de jury de capriolen van Tom, de achteloze hoofdrolspeler die een heuse dubbelganger aangemeten krijgt, kon smaken!

Met de twee awards op de schouw zet Tom de zegetocht verder van Dave, het hoofdpersonage van de eerste online campagne “Amazing Mindreader”. Een paar weken geleden werd Dave nog gelauwerd met een New Yorkse Caple Award. Het totale prijzenaantal voor Dave kwam daarmee op 10.

“Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, wil via haar safe internet banking video’s het brede publiek sensibiliseren om geen persoonlijke bancaire gegevens te delen. De video’s tonen op een absurde maar desondanks realistische wijze aan hoe waakzaam te blijven. We zijn fier dat deze communicatie-inspanningen internationale erkenning ontvangen”, zegt Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van Febelfin.

Wie de filmpjes nog niet gezien heeft, kan ze hier (her)bekijken:

Meer over: