Febelfin trapt mee Cyber Security Month af

03/10/2016

Oktober staat op Europees niveau volledig in het teken van de cyber security. De maand werd dan ook boven de doopvont gehouden als de European Cyber Security Month (ECSM). Vorige week vrijdag werd de ECSM door de European Union Agency fort Network and Information Security (ENISA) op gang getrokken met een Kick-Off Event. 

Febelfin doet mee

Ook Febelfin was van de partij en belichtte er de belangrijkste Febelfin awareness campagnes rond veilig internetbankieren.

U kunt hieronder de presentatie van Febelfin bekijken:

Naast Febelfin waren er nog heel wat andere organisaties van de partij zoals Europol, Barclays, Het Nederlandse Platform voor de Informatiesamenleving ...
Samen brachten zij een boeiend beeld van de Europese stand van zaken op het vlak van cybersecurity.

Benieuwd? Snuister dan zeker eens in de algemene presentatie.

To be continued ...

Het Kick-Off event was natuurlijk enkel het startschot van de European Cyber Security Month. Gedurende de hele maand worden vanaf nu in alle Europese landen verschillende initiatieven gelanceerd.

Ook Febelfin draagt haar steentje bij en staat in voor volgende projecten:

  • Een leuke publireportage in b.inspired, het huismagazine van Brussels Airlines. Wie deze maand met de vliegtuigmaatschappij vliegt, krijgt het magazine zelf in handen. De thuisblijvers onder ons kunnen de reportage ook online bekijken (pagina 103)!

  • De 360° newsletter wordt integraal gewijd aan veilig internetbankieren. Jan De Blauwe (voorzitter Secursys werkgroep @Febelfin), Miguel de Bruycker (Directeur Centre for Cybersecurity Belgium) en Walter Coenraets (Hoofd van de Federal Computer Crime Unit) zorgen voor het nodige stof tot nadenken. Mis de newsletter niet! Online vanaf 10 oktober .... 

  • Een infosessie veilig internet(bankieren) voor senioren in het OCMW van Wuustwezel.

  • En nog zoveel meer! Check zeker onze website voor een update van onze initiatieven.
Meer over: