Febelfin doet mee aan de Cyber Security Month

25/09/2017

Eind deze week wordt in Tallinn de European Cyber Security Month afgetrapt. Een jubileumeditie: voor de vijfde keer op rij staat de maand oktober in het teken van de strijd tegen cybercriminaliteit. 24 landen doen mee en organiseren tal van activiteiten. Ook Febelfin zet haar beste beentje voor. 

 

Op vrijdag 29 september wordt de European Cyber Security Month om 9.30u op gang getrokken met een kick-off event in Tallinn. Het startsein voor een maand waarin sensibilisering omtrent cybersecurity centraal staat. 

Bij ons staan onder meer volgende activiteiten op het programma: 

  • Op 2 oktober wordt de nieuwste campagne van de Cyber Security Coalition gelanceerd. We verklappen nog niet waarover de campagne gaat, wel dat u ze kan ontdekken op TV en internet. Als lid van de Coalition zal Febelfin de campagne ondersteunen via haar site en sociale media. 
  • Op 3 oktober organiseert de FOD Economie het event “Cyberconsument: surfen in alle veiligheid”. Wien De Geyter, Secretaris-Generaal bij Febelfin, spreekt er over de verschillende fraudetechnieken en geeft tips om uzelf te beschermen. Inschrijven kan hier
  • Op 4 oktober komt Febelfin naar buiten met een nieuwe campagne rond phishing. De campagne bestaat uit een YouTubefilmpje en bannering op de ATM’s van de banken. 
  • Op 10 oktober zet de Europese bankfederatie (EBF) voor het eerst een conferentie rond cybersecurity op poten. Wien De Geyter treedt er in debat met enkele Europese spelers over hoe digitale vaardigheden een troef kunnen zijn in de strijd tegen cybercriminaliteit. Meer info hier.  
  • Op 18 oktober zal de Febelfin 360° newsletter volledig in het teken staan van cybersecurity. Niek De Taeye (B-Hive), Tim Hermans (NBB) en Kristof Browaeys (KBC) zorgen voor een levendig rondetafelgesprek. Benieuwd? Schrijf u dan zeker in om de newsletter in uw mailbox te ontvangen.  

Vanaf 2 oktober berichten wij regelmatig over alle Febelfin activiteiten omtrent de European Cyber Security Month. Kom dus zeker af en toe een kijkje nemen op deze site! 

Meer over: