Febelfin Academy meets Jobat: een verhaal over veiligheid en levenslang leren

24/10/2016

Begin deze maand stelde Febelfin Academy de nieuwste aanwinst uit haar opleidingsstal voor: "Informatiebeveiliging", een e-learning omtrent cybersecurity voor werknemers. Deze primeur ontging ook Jobat niet.

Het vacaturemagazine - dat tijdens het weekend de krant De Standaard vergezelt - dompelde zich onder in de wereld van Febelfin Academy en besloot dat levenslang leren cruciaal is. 

Informatiebeveiliging

Het doel van de cursus "Informatiebeveiliging" is werknemers bewust te maken van de manier waarop fraudeurs informatie proberen te ontfutselen. In een vorige post kon u reeds alle informatie hierover terugvinden.

Ann Vanlommel, Managing Director bij Febelfin Academy, haalt in Jobat aan waarom de cursus een e-learning is: "Zo'n online opleiding is niet plaats- of tijdsgebonden. Het beantwoordt meteen aan de behoefte".

Blended en longlife learning

Toch is niet enkel het online gebeuren belangrijk. "We spreken over blended learning als gewezen aanpak," zegt Ann. "Het klassikale blijft belangrijk maar daar gaat dan een traject aan vooraf, zoals het bekijken van een filmpje of een interactieve test."

"Bovendien zitten we in een dynamische omgeving. Als sector benadrukken we het belang van levenslang leren", vult Werner Abelshausen, Director Social Affairs & Learning bij Febelfin aan.

Ook Dave laat zich gelden

Wie Jobat openslaat, zal ook niet over Dave kunnen kijken, het personage dat furore maakte in één van de Febelfin campagnes rond veilig internetbankieren. "Die campagnes hebben de ogen doen opengaan," geeft Patrick Wynant mee, Manager Banking Operations bij Febelfin. "Ook voor personeelsleden van de banken geldt die bewustwording. Elke medewerker moet op de hoogte zijn." 

En dat laat nu zijn wat de e-learning "Informaticabeveiliging beoogt!

Benieuwd geworden?

Lees vooral zelf verder in Jobat!

Het interview met onze mensen staat op de voorpagina.

Meer over: