Boost je digitale gezondheid

01/10/2018

De Cyber Security Coalition en het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) hebben vandaag hun nieuwste campagne rond cyberveiligheid afgetrapt: “Boost je digitale gezondheid”. De hele maand oktober willen ze iedereen aanmoedigen om digitaal gezonder te leven. Regelmatig je pc, smartphone of tablet back-uppen en updaten hoort daarbij.

Uit cijfers van de Coalition en het CCB blijkt dat de gemiddelde Belg wel een digitale opfrissing kan gebruiken. Zo maakt een kwart van de Belgen nooit werk van zijn updates en neemt ongeveer 1 op 5 niet de tijd om zijn bestanden te back-uppen.

Nochtans zorgen software-updates ervoor dat je beter gewapend bent tegen hackers. Elke update bevat extra veiligheidsmaatregelen om je toestel te beschermen. Dit is ook belangrijk voor banksoftware zoals bv. je banking apps.

Als je dan ook nog een back-up maakt van je belangrijkste bestanden, kan je op je beide oren slapen. Mocht je gegevens kwijtraken door een incident, dan heb je een back-up om op terug te vallen.

Benieuwd geworden hoe je een gezonde digitale houding kunt aannemen? Via de digitale gezondheidsindex kom je dat in een handomdraai te weten. De index neemt je mee doorheen 15 korte vraagjes over back-ups en updates, maar ook over phishing, virusscans en wachtwoorden.

Is er voor jou nog werk aan de winkel, dan krijg je meteen handige tips op maat.

Doe hier de test.

Meer over: