Belgen maken zich zorgen over verschillende vormen van e-fraude maar vinden e-beveiliging geen persoonlijke zaak

23/07/2013

Meer dan de helft van de Belgen (56%) is heel tot extreem bezorgd over het risico dat hij loopt op identiteitsfraude. Daarnaast zegt 50% zich serieuze zorgen te maken over een mogelijke fraude met hun bankkaart.  

De top drie van meest gevreesde bedreigingen wordt vervolledigd door virussen en spam die de veiligheid van online transacties en computers op het spel zetten (41%) en fraude bij het online shoppen of bankieren (41%). Dat blijkt uit Unisys Security Index, een onderzoek dat wordt gevoerd op internationaal niveau en peilt naar verschillende aspecten van veiligheid, waaronder e-security.

Wanneer het gaat over een mogelijk datalek (bijvoorbeeld door het hacken van gegevens), leert het onderzoek dat 8 op 10 Belgen vreest dat dit zal gebeuren op het niveau van hun financiële instelling. Daarnaast worden ook telecomproviders (7/10) en de overheden (7/10) beschouwd als potentiële datalekkers.

Net zoals vorig jaar geeft 67% van de Belgen aan dat ze e-beveiliging vooral een zaak van hun bank en de overheid vinden.

De volledige studie kan hier bekeken worden.